Jordaanse koning Abdullah prijst vrijwilligers

Vorsten

2020-05-06 18:40:09

De Jordaanse koning Abdullah heeft woensdag samen met kroonprins Hoessein via een videoverbinding gesproken met verschillende vrijwilligers die zich tijdens de coronacrisis “uitzonderlijk liefdadigheids- en humanitair werk” hebben verricht in Jordanië. Dat maakte het Jordaanse hof bekend via sociale media.

Eerder woensdag hadden de koning en kroonprins ook een videoconferentie met de nationale beleidsraad. Daarin riep Abdullah op tot nauwgezette coördinatie tussen de verschillende openbare instellingen om te voorkomen dat de vorderingen in de strijd tegen het coronavirus door versoepeling van de beperkende maatregelen teniet worden gedaan.

De Jordaanse koning wisselt deze weken digitale bezoeken af met echte werkbezoeken om zich op de hoogte te stellen van de situatie in zijn land. Dat heeft door in een vroeg stadium strenge maatregelen te nemen verspreiding van het coronavirus kunnen beperken. Jordanië heeft volgens de jongste cijfers 471 mensen die zijn besmet, van wie er negen zijn overleden. Dat is minder dan bijvoorbeeld in de buurlanden Israël (16.314) en Palestina (543).


Meer Jordanie

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!