Koning Filip trots op Rode Duivels

Vorsten

19/06/2016 9:14 am

‘België is trots’ twitterde het Belgische hof zaterdag namens koning Filip na afloop van de EK-voetbalwedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland. Het bericht ging vergezeld van vier foto’s uit de kleedkamer van het Stade Matmut Atlantique, waar de Belgische koning de voetballers persoonlijk kwam feliciteren na de 3-0 zege op de Ieren.

Filip was zonder echtgenote Mathilde naar Bordeaux gevlogen, maar hij werd op de eretribune vergezeld door vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. De voetbalgekke koning, die een België-sjaal omhad, moest geduld hebben want de Rode Duivels scoorden pas na de rust.

België speelt volgende week woensdag in Nice de derde en laatste groepswedstrijd tegen Zweden. Dan wordt de tegenstander in elk geval vanaf de tribune ook koninklijk gesteund: prins Carl Philip heeft aangekondigd bij de wedstrijd aanwezig te zullen zijn. Maandag is er ook een koninklijk supporter bij de partij Slowakije-Engeland in St Etienne. Prins William is daar aanwezig.


Meer Vorstenhuizen