Koning Salman door rel weg van Rivièra

Vorsten

03/08/2015 8:56 am

GOLFE-JUAN – Koning Salman van Saudi-Arabië heeft zijn Franse strandvakantie kortgesloten nadat 150.000 bewoners van de Franse Rivièra hadden geprotesteerd omdat hij een openbaar strand voor zichzelf had opgeëist. Dat meldt de Franse zender RFI maandag.

Het strand en de zee bij Golfe-Juan, niet ver van Cannes, waren een week lang verboden terrein voor het normale volk. De koning wilde zich er ‘alleen’ vermaken, wat tamelijk relatief was omdat hij een gevolg van duizend mensen bij zich had.

De sluiting van het strand was niet de enige controverse rond de koninklijke vakantie. Zo zouden ook twee vrouwelijke agenten die de koning moesten bewaken, het verzoek hebben gekregen te vertrekken.

De plaatselijke middenstand ziet de Saudiërs met lede ogen vertrekken, omdat de koning erom bekend staat dat hij zijn geld flink laat rollen. Zo verbleef een deel van zijn personeel in een viersterrenhotel in Cannes, waar de koning de helft van de kamers had afgehuurd.

Koning Salman zet zijn vakantie voort in Marokko, hoewel hij eigenlijk nog twee weken aan de Franse zuidkust had willen blijven.


Meer Vorstenhuizen