Henri geniet met familie aan Côte d’Azur

Vorsten

2015-08-04 15:32:00

Prins Paul-Louis, prins Leopold , prinses Alexandra, aartshertogin Gabriella, prins Jean, Prins Sébastien, groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa

CABASSON – De Luxemburgse groothertogelijke familie doet niet aan een jaarlijkse fotosessie voor de media. Eén reden is dat er niet veel buitenlandse belangstelling zou zijn en een andere is dat groothertog Henri de regie graag in eigen hand houdt.

Vandaar dat de vakantiefoto’s van zijn gezin en familie die het hof beschikbaar heeft gesteld, zijn gemaakt door één fotograaf: David Nivière. Die mocht een tijdje in alle vrijheid de uitgebreide familie fotograferen tijdens het verblijf in Cabasson aan de Côte d’Azur.

De fotoreeks toont een ontspannen samenzijn, waarbij pater familias groothertog Jean (94) niet ontbrak. Ook zijn drie zoons Henri, Jean en Guillaume en dochters Marie-Astrid en Margaretha waren van de partij, elk met hun partner en een deel van hun kinderen en kleinkinderen – de achterkleinkinderen van Jean.

Uit het gezin van groothertog Henri ontbrak alleen oudste zoon erfgroothertog Guillaume met zijn echtgenote Stéphanie, maar prins Félix die in de buurt woont met zijn vrouw Claire en dochtertje Amalia waren er wel. Er werd gezond, gebadderd en volleybal gespeeld, zo onthulden de opnamen.


Meer Luxemburg