McGregor mist zeefietsrace van prinses Charlène na arrestatie

Vorsten

12-09-2020 18:57:54

De wereldberoemde mixed martial arts kampioen Conor McGregor is zaterdag niet aan de start verschenen voor de zeefietsrace van het Corsicaanse Calvi naar Monaco. McGregor (32) is vrijdag namelijk aangehouden door de Franse politie op verdenking van exhibitionisme en onbetamelijk gedrag jegens een jonge vrouw in een bar. Dat maakte het parket in Bastia zaterdag bekend, melden Franse media.

De arrestatie is op Corsica groot nieuws. McGregor bevond zich al enige tijd op het eiland, waar hij niet alleen de bloemetjes buitenzette maar zich ook voorbereidde op de 180 kilometer lange oversteek naar Monaco. Dat zou de Ier doen als lid van het door Gareth Wittstock, de broer van prinses Charlène, aangevoerde team ‘Notorious’. Dat was ook de bijnaam van McGregor: ‘The Notorious’ – de beruchte.

Voor prinses Charlène, die zelf ook met de voormalige kampioen was gaan trainen, betekende het incident dat alle aandacht is afgeleid van de door haar georganiseerde ‘Calvi-Monaco Water Bike Challenge’. Daarmee wil de echtgenote van vorst Albert II, die zich onlangs bij de start van de Tour de France in Nice ook met McGregor liet fotograferen, geld inzamelen voor de strijd tegen verdrinkingen.

Charlène is zaterdag wel van start gegaan voor de race, waarin ze uitkomt voor het team ‘Serenity’. Beide teams worden gevolgd door een catamaran waarop medische hulp en verzorging aanwezig is. Alle deelnemers zijn voorzien van gps en kunnen dit weekeinde online worden gevolgd via http://fcpm.mc/live.

De zeefiets of seabike lijkt eigenlijk op een op twee drijfvlotten of pontons (‘floaters’) gemonteerde hometrainer. De vlotten zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als een surfboard en volgens de fabrikant haalt de zeefiets snelheden van 20 tot 25 kilometer per uur. De teams hebben twee dagen uitgetrokken voor de overtocht.


Meer Monaco

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord