Prins Albert veroordeelt rol Trump in Capitool-bestorming

Vorsten

07-01-2021 23:16:33

Prins Albert van Monaco heeft zich als eerste regerende vorst uitgesproken over de gebeurtenissen woensdag in Washington. Hij zegt in gesprek met het Monegaskische dagblad Monaco-Matin enorm geschrokken te zijn en legt de schuld bij de Amerikaanse president Donald Trump.

Volgens Albert, die zich al eerder kritisch uitliet over Trump, bracht de boodschap van de president zijn aanhangers ertoe om “in opstand te komen en gewelddadig te handelen”. “Dit is schokkend en het laat zien hoe de zaken zijn geëvolueerd onder president Trump.”

De leugens van Trump over de volgens hem ‘gestolen verkiezingen’ hebben de gebeurtenissen ingeluid, zegt Albert. “Trump voedt complottheorieën met zijn extravagante en ongegronde opmerkingen.”

Eerder donderdag deelden ook al enkele leden van niet regerende koningshuizen hun mening over de bestorming van het Capitool. Zo hekelde de Griekse kroonprins Pavlos de ‘kwalijke’ rol van president Trump. De Italiaanse troonpretendent riep om een “onmiddellijke verwijdering” van de president.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.