Prins Albert ziet Charles Leclerc over stratencircuit snellen

Vorsten

24-05-2020 20:50:11

Prins Albert II van Monaco is zondagochtend in alle vroegte aanwezig geweest bij de opnamen voor de korte film ‘le Grand rendez-vous’ in de straten van het vorstendom. Daar zouden zondag eigenlijk de motoren moeten brullen van de Formule 1-racewagens, maar vanwege de coronacrisis was de jaarlijkse Grand Prix van Monaco afgelast.

Een deel van het circuit kon daardoor wel worden gebruikt voor de filmopnamen, waaraan ook de Monegaskische coureur Charles Leclerc deelnam. Het ging om een remake van de film van een hogesnelheidsrit door Parijs uit 1976, ‘C’était un Rendez-vous’. Die film heeft onder de liefhebbers cultstatus en regisseur Claude Lelouch maakt daar nu een nieuwe versie van.

De nieuwe versie heeft Leclerc achter het stuur van een uiteraard knalrode Ferrari SF90 Stradale, die met enorme snelheid door de lege straten van Monaco reed, met prins Albert en Ferrari-baas John Elkann als enthousiaste toeschouwers.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.