Geen groot feest voor jarige koningin Màxima

Vorsten

2021-05-17 00:41:39

Koningin Máxima viert maandag haar 50e verjaardag. Een uitgebreid feest wordt het vanwege de coronapandemie niet voor de echtgenote van koning Willem-Alexander, maar dat haalt ze nog wel in.

“We zullen wachten tot betere tijden. Je wilt het natuurlijk met zoveel mogelijk vrienden en familie vieren, maar dat kan natuurlijk niet”, zei Máxima afgelopen dinsdag in de Keukenhof in Lisse, waar ze een bijeenkomst over muziekonderwijs op basisscholen in de regio’s Zuid-Holland en Zeeland bijwoonde. Het belangrijkste op haar verjaardag vindt de koningin “dat ze ouder mag worden en dat ze gezond is.”

Haar plannen voor maandag laat Máxima afhangen van het weer, vertelde ze. “Als u me kan zeggen wat voor soort weer we krijgen, dan kan ik zeggen wat we gaan doen.”

Muziekonderwijs

Of de koning, met wie de koningin sinds 2002 getrouwd is en dochters Amalia, Alexia en Ariane deelt, maandag ook een verrassing in petto voor haar heeft is de vraag. Willem-Alexander wilde daar woensdag tijdens de opnames van Máxima’s verjaardagsconcert in Koninklijk Theater Carré niets over verklappen.

De koningin vierde haar verjaardag vorige week al met een tour door Nederland. Op verschillende plekken werden nieuwe muziekakkoorden gesloten zodat steeds meer basisscholieren structureel muziekonderwijs krijgen. Iets waar Máxima zich als erevoorzitter van de stichting Meer Muziek in de Klas al jaren voor inzet.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?