Irene en Margriet geschokt over kappen bos bij Soestdijk

Vorsten

2020-07-09 09:24:49

Prinses Irene en Prinses Margriet zijn het niet eens met de plannen om het Borrebos bij paleis Soestdijk te kappen en woningen te bouwen op het voormalige terrein van de Koninklijke Marechaussee. In een brief aan de gemeenteraad van Baarn stellen zij “geschokt” te zijn over de nieuwe plannen.

“In een tijd waarin eerder wordt gezocht naar mogelijkheden om bossen aan te planten, is het kappen van bomen op zijn minst onwenselijk. En zeker niet een bebouwing in een oud bosgebied”, schrijft Irene, ook namens haar zus Margriet. “Wij steunen daarom degenen die het Borrebos willen beschermen en zouden daaraan toe willen voegen dat wij het ook belangrijk vinden om de natuur terug te geven aan zichzelf op het voormalige kazerneterrein.”

De prinsessen zijn de dochters van koningin Juliana en prins Bernhard. Die woonden van 1937 tot aan hun overlijden in 2004 in het paleis. “Onze grootmoeder en moeder hechtten een groot belang aan het zoveel mogelijk behouden van bos; dat was ook de reden dat een en ander werd vastgesteld in de erfpachtovereenkomst indertijd. Wij staan daar volledig achter.”

De brief werd woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering over de toekomstplannen voor paleis Soestdijk voorgelezen door gemeenteraadslid Kees Koudstaal, meldt RTV Utrecht.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana