Koning ontvangt Kamervoorzitters

Vorsten

2017-10-13 10:02:00

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag op de Eikenhorst Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib ontvangen. Ze informeerde de koning over de afronding van de kabinetsonderhandelingen en het debat in de Tweede Kamer over het regeerakoord en de vorming van de nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Koning Willem-Alexander zei donderdag nog dat hij zich zich de afgelopen maanden niet had gestoord aan de lange tijd die nodig was om tot een regeerakkoord te komen. Het allerbelangrijkste is dat Nederland een stabiel kabinet krijgt waarmee aan de toekomst gewerkt kan worden, zei de koning op de laatste dag van zijn staatsbezoek aan Portugal. Dat het wat langer heeft geduurd is prachtig als dat de stabiliteit ten goede komt, voegde hij eraan toe.

Willem-Alexander had vrijdag ook een ontmoeting met de voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de vice-president van de Raad van State, Piet Hein Donner. De Koning ontvangt vrijdagmiddag op Paleis Noordeinde formateur Mark Rutte.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Nederland