Willem-Alexander slaat bijzondere munt

Vorsten

18-05-2014 10:31:00

DEN HAAG – Een volle agenda voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Er staan volgende week verschillende openingen op het programma en onze koning zal bovendien het eerste exemplaar van een bijzondere euromunt slaan.

De laatste nieuwe munt met daarop de beeltenis van Beatrix wordt woensdag ceremonieel door Willem-Alexander geslagen. De twee euromunt is de laatste in een serie muntstukken met dubbelportret van Willem-Alexander en Beatrix, speciaal gemaakt in het kader van de troonswisseling.

Donderdag wordt Willem-Alexander in het Kröller-Müller Museum verwacht, waar hij de Seurat-tentoonstelling opent. Vrijdag opent hij het vernieuwde Museum Prinsenhof in Delft.

Máxima

Ook koningin Máxima wacht een drukke week. Ze is dinsdag aanwezig bij de inaugurele rede van professor Jumoke Oduwole bij het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag. Donderdag zal ze de Appeltjes van Oranje 2014 uitreiken op Paleis Noordeinde.

Diezelfde dag opent Máxima ook het ECSITE-congres voor cultuur-en wetenschapscommunicatie in het World Forum in Den Haag en ’s avonds wordt ze in het Efteling Theater getrakteerd op het galaconcert van de Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand. De koningin is vrijdagmiddag bij een lunch van ontwikkelingsorganisatie Cordaid in Amsterdam.

Samen zullen de koning en koningin zaterdag aanwezig zijn bij de uitreiking van de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Ook minister-president Mark Rutte is daarbij aanwezig.

Meer Nederland