Gooien Willem-Alexander en Filip een bak ijswater over zich heen?

Vorsten

19/08/2014 9:33 am

BRUSSEL – Zien we koning Willem-Alexander en koning Filip van België binnenkort een bak ijswater over zichzelf uitstorten? Als het aan dj Martin Garrix en radiomaker Sven Ornelis ligt, doen de vorsten van de Lage Landen mee aan de Ice Bucket Challenge voor de stichting ALS.

De ICE Bucket Challenge beheerst momenteel de sociale media. Wereldwijd maken bekende en onbekende mensen een filmpje voor Facebook, Twitter of Instagram waarop te zien is hoe ze een emmer ijswater over hun hoofd kieperen. Vervolgens dagen ze drie anderen uit hetzelfde te doen of anders een donatie over te maken aan de stichting ALS. Veel deelnemers doen overigens allebei.

Koning Filip is uitgedaagd door radiomaker Sven Ornelis van het Vlaamse radiostation Q-music. ”Ik ben benieuwd, voor ALS”, zegt de Vlaamse radiopresentator in het filmpje op YouTube. De 18-jarige Martijn Garritsen, beter bekend als dj Martin Garrix, besloot koning Willem-Alexander te nomineren: ”ALS is een vreselijke ziekte en als ik door middel van een leuk filmpje bewustzijn kan creëren, doe ik dat natuurlijk graag! Hiernaast doe ik ook een donatie aan het goede doel. Uiteraard hoop ik ook dat koning Willem-Alexander op mijn nominatie ingaat.”


Meer België