Video: Laurentien leest kleuters voor uit Maar eerst ving ik een monster

Vorsten

26-01-2022 13:35:03

Prinses Laurentien heeft woensdagochtend aan zo’n tien kinderen in Uithoorn voorgelezen. Dat deed ze in het kader van Het Nationale Voorleesontbijt, dat de start vormt van De Nationale Voorleesdagen. In de bibliotheek van kindcentrum Het Duet in Uithoorn las Laurentien uit Maar eerst ving ik een monster.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De kinderen hadden zich in een kring rondom de prinses verzameld en luisterden geboeid naar het verhaal over een jongetje dat monsters verzint die hij moet vangen voor hij gaat slapen. Het boek van Tjibbe Veldkamp, met illustraties van Kees de Boer, is uitgeroepen tot het Prentenboek van het jaar 2022.

Behalve Laurentien las ook een aantal bekende Nederlanders voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels. Onder anderen Jim Bakkum, Merel Westrik en Marlijn Weerdenburg trokken daarvoor al vroeg op de dag naar locaties verspreid over het land. Anderen, onder wie Bobbi Eden en Rick Paul van Mulligen, lazen online voor aan peuters en kleuters.

Vorig jaar was het voorleesontbijt nog volledig digitaal vanwege de lockdown. Scholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven waren dicht en de echtgenote van prins Constantijn zat toen met 25 kinderen in een videocall.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel