Mathilde iets zuiniger met dragen Natan

Vorsten

16/07/2015 12:04 pm

BRUSSEL – Koningin Máxima is een trouwere afnemer van het Brusselse modehuis Natan dan haar Belgische collega koningin Mathilde. Dat constateert de Vlaamse krant Het Nieuwsblad donderdag op basis van de modespecial van het blad Vorsten.

Maar liefst 70 procent van Máxima’s garderobe zou afkomstig zijn van Natan tegen ‘slechts’ 60 procent bij Mathilde. Het gaat daarbij om kleding die in het openbaar is gedragen sinds de troonswisseling in 2013.

Het Nieuwsblad had eerder zelf al de kledingkeuze van Mathilde aan een onderzoek onderworpen, waarbij onder meer werd gekeken naar ontwerpers en kleurgebruik. Zo wist de krant vorige maand te melden dat de koningin tijdens het staatsbezoek aan China zelfs de balans tussen de drie landsdelen in de gaten hield door achtereenvolgens kleding te dragen van een Waalse, Vlaamse en Brusselse couturier.

Máxima maakt zich minder zorgen over een politiek correcte ontwerperkeuze. Ze gaat met enige regelmaat langs bij Edouard Vermeulen in Brussel en blikt dan vooruit naar haar activiteiten voor de volgende maanden. Ze is volgens Vermeulen zelfstandiger in haar keuze dan Mathilde die bij twijfel advies vraagt aan de ontwerper. Máxima’s hoeden komen meestal ook uit België en zijn van de hand van Fabienne Delvigne.


Meer België