Oranjefan Johan Vlemmix ging ondanks corona toch naar Prinsjesdag

Vorsten

2021-09-21 15:53:07

Johan Vlemmix ging, ondanks dat het hem werd afgeraden vanwege de coronamaatregelen, toch naar Den Haag op Prinsjesdag. De Oranjefan vond het “zielig” voor de koning als er niemand zou staan, vertelt hij aan het ANP.

“Ik wilde eigenlijk niet gaan omdat het werd afgeraden”, vertelt Vlemmix, die al om 08.30 uur in z’n eentje bij Paleis Noordeinde stond. “Maar ik zeg altijd maar zo: eigenwijs is ook wijs. Dus ik ging toch.”

De hele dag liep de Oranjefan met een koffertje, dat erg leek op dat van minister van Financiën Wopke Hoekstra, door de hofstad. Daarin zaten zelfgemaakte Máxima-biljetten van 50 euro. “Die heb ik uitgedeeld aan alle mensen die dat leuk vonden. Ik heb heel veel mensen blij gemaakt, ook al kan je er niet echt mee betalen.”

Toch hoopt Vlemmix nog het allermeest dat hij koning Willem-Alexander en koningin Máxima een beetje heeft opgevrolijkt op deze dag. “Het is zo zielig als er niemand bij Paleis Noordeinde staat wanneer het koningspaar met de auto vertrekt”, zegt Vlemmix. “De koning en koningin zullen vast gedacht hebben: ‘die Vlemmix stond er maar mooi wel. Pluspunten voor hem!'”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie