Prinses Beatrix peettante prinses Cecilia

Vorsten

2014-04-05 11:59:00

PIACENZA – Prinses Beatrix heeft zaterdag de doopplechtigheid bijgewoond van haar peetkind prinses Cecilia Maria Johanna Beatrix de Bourbon de Parme. Het prinsesje is het tweede kind van prins Carlos en prinses Annemarie. Carlos is de oudste zoon van prinses Irene. De rooms-katholieke doop werd verricht door bisschop Gianni Ambrosio van Piacenza, in de doopkapel van de kathedraal van de Noord-Italiaanse stad.

Carlos en Annemarie kozen voor de doop van hun tweede kind om ‘historische en symbolische’ redenen voor Piacenza. Prins Carlos voert sinds het overlijden van zijn vader in 2010 de titels ‘hertog van Parma en Piacenza’. Oudste dochter prinses Luisa Irene is in september 2012 in Parma gedoopt. Bij de doop van haar zusje protesteerde zij op de arm van haar vader zo luid, dat ze werd weggehaald. Cecilia huilde bescheiden toen ze werd gedoopt met water uit de rivier de Jordaan en Spanje.

Tientallen inwoners van Piacenza verwelkomden Beatrix bij aankomst met applaus. De prinses was één van de in totaal vijf peetouders van het prinsesje, dat vorig jaar op 17 oktober enkele weken te vroeg werd geboren. De andere peetouders waren prinses Cecilia van Bourbon-Parma, Hans Gualthérie van Weezel, prinses Margarita en Véronique Kakebeeke-Gualthérie van Weezel.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek