Vermeulen: Máxima iets gedurfder dan Mathilde

Vorsten

31/08/2015 12:09 pm

BRUSSEL – Koningin Máxima is iets gedurfder in haar kledingkeuze dan haar collega koningin Mathilde van België. Dat vertelt de Brusselse ontwerper Edouard Vermeulen aan VTM Royalty. Beide koninginnen worden geregeld gezien in kleding van de designer, bekend van zijn modehuis Natan.

Het grootste verschil tussen de kleding die Máxima en Mathilde uitkiezen bij Edouard Vermeulen zit hem volgens de ontwerper vooral in de kleur. “Máxima kiest ook wel eens voor blauw of groen, misschien iets gedurfder, maar dat zijn ook iets meer de kleuren van het zuiden. Mathilde draagt meer de kleuren van het noorden.”

Vermeulen vertelt het programma ook dat Mathilde haar dochter geregeld meeneemt naar het atelier in Brussel. “Meer en meer. Ik denk dat kleding voor ieder jong meisje steeds belangrijker wordt”, aldus de ontwerper die zegt het leuk te vinden om over een paar jaar misschien een baljurk te maken voor prinses Elisabeth.

De verslaggever van VTM vraagt de ontwerper of de Belgische koningin ook regelmatig vrijetijdskleding draagt. Trekt ze bijvoorbeeld wel eens een joggingbroek aan? “Ik heb het nog nooit gezien, maar ik hoop het voor haar”, antwoordt Vermeulen lachend.


Meer België