Willem-Alexander spreekt met zzp’ers over de impact van corona

Vorsten

2021-04-13 12:34:49

Willem-Alexander spreekt donderdag met diverse zzp’ers over de impact van de coronapandemie. De koning brengt een digitaal werkbezoek aan de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN), die zich inzet voor een betere positie van de ruim 100.000 zzp’ers op de Nederlandse arbeidsmarkt.

De focus van het bezoek ligt op de manier waarop zelfstandigen de coronapandemie ervaren. Zo gaat de koning in gesprek over de misgelopen inkomsten van zzp’ers en de coronamaatregelen, die de uitvoering van het werk in veel gevallen lastiger maakt.

Ook spreekt de koning met de voorzitter van de VZN over de huidige steunpakketten voor zelfstandigen, die volgens de organisatie ontoereikend zijn voor veel zzp’ers. Hierdoor moeten veel zelfstandigen interen op hun buffers. VZN benadrukt dat zij onder meer streeft naar een aparte rechtspositie voor zelfstandigen, collectieve voorzieningen en vereenvoudiging van de belastingen voor zzp’ers, om daarmee een eerlijke arbeidsmarkt te creëren voor iedereen.

Het werkbezoek maakt deel uit van een reeks bezoeken die Máxima en Willem-Alexander plegen aan diverse sectoren. In deze gesprekken, die veelal virtueel zijn, staat de impact van corona centraal.


Meer Nederland