Prins Andrew begint bezoek met kranslegging

Vorsten

26/06/2016 6:26 pm

Prins Andrew heeft zondag in Kuala Lumpur een krans gelegd bij de Cenotaph op het terrein van het nationaal monument van Maleisië. De hertog van York, die voor een officieel bezoek in het Zuid-Oost Aziatische land is, deed dat in zijn functie als ‘Grand President’ van de Royal Commonwealth Ex-Services Leage (RCEL).

Dat is de overkoepelende organisatie voor 57 veteranenorganisaties in 50 landen van het Gemenebest, die samen zorgen voor het welzijn van 40.000 veteranen uit die Gemenebestlanden en in het Gemenebest wonende Britse ex-militairen. De RCEL houdt dit jaar in Maleisië haar 32ste conferentie. Koningin Elizabeth is beschermvrouw en prins Andrew ‘grand president’.

De Cenotaph is het originele oorlogsmonument dat de Britten na de Eerste Wereldoorlog oprichtten om de gevallenen te herdenken die afkomstig waren uit de Brits Maleisische koloniën. Na de Tweede Wereldoorlog werden daar de namen aan toegevoegd van degenen die in die strijd waren gesneuveld. Na de onafhankelijkheid van Maleisië in 1957 kwam er een eigen nationaal monument, en werd er nogal wat gesleept met de Cenotaph.


Meer Vorstenhuizen