Prins George naar Montessori-peuterspeelzaal

Vorsten

18/12/2015 11:33 am

LONDEN – Het Britse prinsje George gaat in januari voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Zijn ouders William en Catherine hebben de keuze laten vallen op Westacre Montessori School Nursery, maakte Kensington Palace vrijdag bekend.

De peuterspeelzaal die William en Catherine hebben gekozen voor hun tweejarige zoon kijkt uit naar de komst van het kereltje. “Hij krijgt hier dezelfde behandeling als alle andere kinderen”, verzekert een woordvoerder.

Westacre Montessori School Nursery ligt aan een eigen weg niet ver van Anmer Hall, het huis van de hertog en hertogin van Cambridge op het koninklijk landgoed Sandringham bij Norfolk.

Schoolbord

Het is nog niet lang gebruikelijk dat Britse koninklijke kinderen naar een peuterspeelzaal gaan. Georges vader prins William mocht, op aandringen van zijn moeder Diana, met leeftijdsgenootjes buiten de paleismuren wennen aan het naar school gaan.

De ‘peuterspeelzaal’ van Georges opa prins Charles was volgens de BBC een paleiskamer met een schoolbord, bureau en gouvernante. Koningin Elizabeth werd thuis geschoold, maar ondernam educatieve uitstapjes met haar nanny.

Gratis voor jou


Meer Vorstenhuizen