Thai oefenen voor eerbetoon aan Sirikit

Vorsten

02/08/2015 2:33 pm

BANGKOK – Drieduizend Thai hebben zondag in Bangkok deelgenomen aan een repetitie voor het grote Fiets voor moeder-evenement dat over twee weken op 16 augustus wordt gehouden ter ere van de 83e verjaardag van koningin Sirikit. Dat meldt de krant The Nation.

De Thai stapten op mountainbikes en hadden zich in veel gevallen met helmen en mond- en neusbeschermers gewapend tegen de gevaren van het verkeer in de hoofdstad en tegen de luchtvervuiling.

Het fietsevenement wordt georganiseerd door de militaire junta die Thailand sinds vorig jaar mei met vaste hand regeert. Het is de bedoeling dat niet alleen premier Prayut Chan-o-cha deelneemt, maar ook kroonprins Vajiralongkorn. Dat hij meefietst is uitzonderlijk want leden van de Thaise koninklijke familie houden meestal grote afstand tot het publiek.

Aanmeldingen

Voor ‘Bike for mom’, zoals het eerbetoon in het Engels overal in Thailand wordt aangekondigd, hebben zich inmiddels al 270.000 Thai aangemeld. Zaterdag stonden er enorme rijen voor de Koninklijke Legerclub in Bangkok waar mensen zich konden inschrijven. In Bangkok wordt 43 kilometer afgelegd, in andere steden zijn andere fietsroutes.

De fietstocht wordt om organisatorische redenen overigens niet gehouden op de verjaardag van koningin Sirikit (12 augustus) maar op de zondag meteen erna, wanneer de Thai vrij hebben en er minder verkeer op de weg is.


Meer Vorstenhuizen