Zweeds koningspaar keek vol spanning naar polsstokhoogspringen

Vorsten

2021-08-03 23:12:34

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden hebben verheugd gereageerd op de tweede gouden medaille voor Zweden op de Olympische Spelen in Tokio. Het koninklijk paar stuurde Armand ‘Mondo’ Duplantis een felicitatietelegram na zijn eerste plaats bij het polsstokhoogspringen.

In het bericht aan Duplantis roemen Carl Gustaf en Silvia zijn “bewonderenswaardige” overwinning. De twee vonden het spannend, “vooral toen je dicht bij het breken van je eigen wereldrecord was”.

Duplantis vindt het een eer dat hij een bericht van de koning heeft gehad, zegt hij tegen Sportbladet. “Dit betekent zo veel. Het is de koning van Zweden, een grote eer.”

De atleet greep de olympische titel met groot machtsvertoon. De pas 21-jarige Duplantis was de enige in de finale die zonder foutsprongen de 6 meter wist te bedwingen. Hij haalde in zijn eerste poging 6,02. Drie pogingen zijn wereldrecord op 6,19 meter te brengen, mislukten.

Zweden heeft nu in totaal vijf medailles op de Spelen gewonnen. Naast het goud van Duplantis was er eerder ook een eerste plaats bij het discuswerpen voor mannen. Het overige eremetaal werd zilver.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig