Willem-Alexander neemt video op voor Four Freedoms Awards

Vorsten

2021-03-09 17:28:08

Koning Willem-Alexander heeft een speciale videoboodschap opgenomen ter gelegenheid van de Four Freedoms Awards 2020, die op 31 maart worden uitgereikt. Vanwege de coronacrisis gaat het dit jaar om een online-evenement. De prijzen worden in verschillende categorieën uitgereikt.

De prijswinnaars zijn inmiddels al bekendgemaakt. De awards voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees worden uitgereikt aan respectievelijk Maria Ressa uit de Filipijnen, Religions for Peace International, Sander de Kramer uit Nederland en Leoluco Orlando uit Italië. De International Four Freedoms Award gaat dit jaar naar de Verenigde Naties. Demissionair premier Mark Rutte heeft speciaal voor die organisatie ook een videoboodschap opgenomen.

De Four Freedoms Awards worden georganiseerd vanuit De Roosevelt Foundation uit Middelburg en het Amerikaanse Franklin and Eleanor Roosevelt Institute. Koning Willem-Alexander is er normaal ieder jaar bij, net als enkele andere leden van de koninklijke familie. Omdat het evenement nu niet fysiek kan doorgaan, heeft de koning een boodschap opgenomen. Wat hij precies zal zeggen is niet bekendgemaakt.

De uitreiking van de awards, die zijn vernoemd naar voormalig Amerikaanse president Franklin Roosevelt, werd eerder uitgesteld vanwege het coronavirus.


Meer Nederland