Albanese kroonprins blij met EK-kwalificatie

Vorsten

12-10-2015 14:06:00

TIRANA – Kroonprins Leka II van Albanië heeft de nationale voetbalploeg gefeliciteerd met het bereiken van de eindronde van het EK voetbal. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Albanië naar de eindronde gaat. Het EK wordt volgend jaar gehouden in Frankrijk.

Kroonprins Leka had zich het afgelopen jaar intensief bemoeid met de prestaties van de nationale ploeg. Zo protesteerde hij een jaar geleden hevig toen de UEFA Albanië als verliezer aanwees in de vanwege ongeregeldheden gestaakte interland tegen Servië. Dat het in Belgrado uit de hand liep toen in het stadion een drone verscheen met de Albanese vlag, was niet de schuld van de Albanezen, zo meende Leka.

In hoger beroep kreeg Albanië gelijk. De winst ging naar Albanië, en Servië, dat al drie punten in mindering had gekregen voor de ordeverstoringen, raakte nog eens drie punten kwijt. Dat maakte het voor Albanië ook iets gemakkelijker om de eindronde te halen, ondanks een 0-2 nederlaag in blessuretijd tegen diezelfde Serviërs bij de return vorige week in Tirana. Toen was het de beurt aan de Servische kroonprins Aleksandar II om van zich te laten horen.


Meer Niet-regerend

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft