Op zoek naar een lekker nagerecht voor de kerstdagen? Dit schwarzwalder chocotaartje van het tijdschrift Delicious staat ook wel bekend als het lievelingstaartje van prinses Beatrix. Hieronder kunt u het recept vinden.
- Recept en bereiding: Valli Little
- Fotografie: Ben Dearnley
- Styling: Kristen Wilson
- Bewerking: Dosia Brewer
- Voorbereiding: 25 minuten
- Oven: 15 minuten
INGREDIËNTEN (voor 4 taartjes)
- 160 g pure chocolade in stukjes
- 160 g boter in blokjes
- 2 eieren + 2 eierdooiers
- 75 g fijne kristalsuiker
- 30 g bloem gezeefd
- 240 g amarenekersen op siroop, uitgelekt, siroop opgevangen
- cacaopoeder om te bestrooien
- vanille-ijs voor erbij
Ook nodig: 4 muffinvormpjes van 250 ml, ingevet
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg op maat geknipte rondjes bakpapier op de bodem van de vormpjes.
- Smelt de chocola met de boter au-bain-marie in een hittebestendige kom die je op een pan met zacht kokend water zet (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en roer glad. Laat iets afkoelen.
- Klop intussen met de mixer op hoge snelheid de eieren en eierdooiers met de suiker licht en romig. Spatel het afgekoelde chocomengsel erdoor en schep dan voorzichtig de bloem erdoor. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag en leg in elk vormpje drie kersen. Verdeel de rest van het beslag erover en bak de puddinkjes 13-16 min. of tot de bovenkanten stevig aanvoelen en de randjes iets loslaten van de vorm. Vanbinnen zijn ze dan nog een beetje vloeibaar.
- Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen in de vormpjes en keer voorzichtig op voorverwarmde borden. Bestrooi met cacaopoeder en verdeel de rest van de kersen erover. Serveer met vanille-ijs en sprenkel de opgevangen siroop erover.