Droomboek enthousiast ontvangen

redactievorsten

12-09-2013 14:08:42

droomboek enthousiast ontvangen

Foto: PPE

droomboek enthousiast ontvangen

Foto: PPE

Nadat het Droomboek vorige week aan de Koning is aangeboden, hebben veel Nederlanders een eigen exemplaar opgehaald bij de boekhandel.
Een aantal boekhandels is door hun exemplaren heen. Om te zorgen dat alle boekhandelaren aan de vraag kunnen voldoen, wordt de huidige voorraad bij de boekhandels opnieuw verdeeld op basis van de laatste uitgiftecijfers per winkel. Daarnaast heeft het Nationaal Comité Inhuldiging op dit moment nog eens 200.000 boeken bijbesteld.

De eerste oplage van het Droomboek bedroeg 1 miljoen. Ruim 950.000 boeken zijn reeds opgehaald of besteld: ruim 625.000 exemplaren zijn opgehaald, ruim 325.000 mensen hebben aangegeven het boek alsnog te wensen. Om aan de vraag te kunnen voldoen, worden boeken herverdeeld over boekhandels. Omdat zich nog dagelijks veel mensen melden, is besloten om de oplage nu te verhogen.

Hans Wijers, voorzitter Nationaal Comité Inhuldiging:
“Het is mooi te zien dat zoveel Nederlanders hun weg vinden naar de boekhandels om het Droomboek op te halen. Het comité heeft veel bewondering voor de wijze waarop boekhandels het Droomboek overhandigen aan de vele geïnteresseerden.
Wij doen ons best aan de vraag tegemoet te komen en te zorgen dat ieder huishouden die dat wil over het Droomboek kan beschikken. Het is natuurlijk een enorme uitdaging om alle boeken op de juiste plek te krijgen, dus we vragen om een klein beetje geduld. We verwachten dat volgende week de meeste voorraden zijn aangevuld.”


Meer Overig

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel