Intensief Staatsbezoek aan het ‘nieuwe’ Duitsland

redactievorsten

18-04-2011 16:45:14

Het vierdaagse staatsbezoek dat koningin Beatrix – in gezelschap van prins Willem-Alexander en prinses Máxima – van 12 tot en met 15 april aan de Bondsrepubliek Duitsland bracht, had een duidelijk thema. Volgens de koningin is er geen enkel ander land in de Europese Unie dat de afgelopen twee decennia zo veranderd is als Duitsland; en daar wilde zij tijdens haar 49ste staatsbezoek bij stil staan.  

Tijdens het staatsbanket in Slot Bellevue wordt uitgebreid stilgestaan bij de goede betrekkingen tussen beide landen. In haar tafelrede refereerde koningin Beatrix aan het bijzondere officiële bezoek dat zij vlak naar hereniging  in 1991 met prins Claus aflegde. Na twee dagen dagen Berlijn, verplaatste het gezelschap zich naar Dresden; hier werd o.a. de gerestaureerde Frauenkirche bezocht. In de de Duits-Nederlandse grensplaats Herzogenrath, grenzend aan het Limburgse Kerkrade, werd het staatsbezoek op de laatste dag afgesloten.

Op het Koninklijk Huis YouTube-kanaal is een overzicht te zien van alle staatsbezoeken die koningin Beatrix sinds 1980 heeft afgelegd.

Foto’s: DPP


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft