Bankbiljet ter ere van verjaardag Sirikit

Vorsten

2016-08-12 10:28:00

De centrale bank van Thailand heeft ter gelegenheid van de 84e verjaardag van koningin Sirikit een speciaal bankbiljet van 500 baht uitgegeven. Er zijn daarvan twintig miljoen gedrukt, zo meldde vrijdag dagblad The Nation. Overal in het land werden deze bijzondere bankbiljetten gekocht.

Op de voorzijde van het blauwe – de kleur van de geboortedag van de koningin – biljet is koning Bhumibol afgebeeld en aan de achterkant zijn echtgenote koningin Sirikit. Die draagt de Thaise Boromphiman dracht, en is omringd door afbeeldingen die met haar worden geassocieerd zoals de Sirikit Roos, haar koninklijk embleem, handnijverheid van projecten die zij ondersteunt en een portret van het koninklijk gezin.

De Bank van Thailand geeft met grote regelmaat herinneringsbankbiljetten uit. Twee maanden geleden waren er biljetten van 70 baht te koop ter gelegenheid van het 70-jarig regeringsjubileum van koning Bhumibol op 9 juni. Dat ook de koningin nu wordt geëerd met een eigen bankbiljet is omdat het gaat om een bijzondere verjaardag: het beëindigen van de zevende levenscirkel (van twaalf jaar).


Meer Andere Huizen