Bhutan eert vierde Drakenkoning

Vorsten

2015-11-10 19:48:00

THIMPHU – Bhutan maakt zich op voor de viering van de 60e verjaardag van de vierde Drakenkoning, koning Jigme Singye Wangchuk. Die is woensdag jarig, maar Bhutan heeft al het hele jaar festiviteiten georganiseerd ter ere van de koning-vader, die in 2006 aftrad ten gunste van zijn zoon Jigme Khesar.

De huidige vorst, de vijfde Drakenkoning, plaatste dinsdag op zijn Facebookpagina een bijzondere gelukwens aan zijn vader. “Het grootste geschenk dat we onze geliefde vierde Druk Gyalpo kunnen bieden, is de belofte dat wij, het volk van Bhutan, ons echt speciale land boven alles zullen koesteren, en geïnspireerd door zijn voorbeeld, in dezelfde geest van toewijding, liefde en vindingrijkheid, zullen werken in dienst van ons land”, schreef Jigme Khesar.

Bhutan heeft 2015 uitgeroepen tot een ‘Bezoek Bhutan Jaar’, om toeristen aan te sporen het Himalaya-koninkrijk te bezoeken. De vierde Drakenkoning, die in 1972 op de troon kwam, opende Bhutan in 1974 voor het toerisme, zij het op strikte voorwaarden om de broze ecologie en de beperkte voorzieningen niet in de waagschaal te stellen. Koning Jigme Singye was ook de ‘uitvinder’ van het bruto nationaal geluk om de staat van de natie te meten, als tegenhanger van het bruto nationaal product.

In de hoofdstad Thimphu is woensdag in het Changlimithang Stadion een groots opgezette publieke viering van de verjaardag.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig