Italiaanse prins hoopt dat in 2021 de glimlach terugkeert

Vorsten

28-12-2020 20:45:45

Prins Vittorio Emanuele, de laatste kroonprins van Italië en zoon van de in 1946 tot aftreden gedwongen laatste koning Umberto II, heeft zich in een open brief gericht tot de Italiaanse bevolking. Het uitvoerige schrijven in de vorm van een soort eindejaarstoespraak werd maandag gepubliceerd in de Milanese krant Il Giornale.

Vittorio Emanuele (83) kijkt in zijn boodschap terug op het afgelopen, zo dramatisch verlopen jaar “dat onuitwisbaar in onze geest en ons hart zal blijven staan.” De coronapandemie die Italië heeft getroffen, heeft het leven op zijn kop gezet, aldus de prins van Napels, “en ons opgesloten in onze huizen en een tsunami-effect op de economie veroorzaakt.”

Maar naast de verschrikking en de angst was er, net als op “de moeilijkste momenten van onze nationale geschiedenis” een gevoel van saamhorigheid. De Italianen gingen de waarden van hun land weer inzien. “De situatie is een kans geworden: een moment om verenigd te zijn en niet verdeeld”, aldus Vittorio Emanuele.

Hij bedankte de eerstelijnwerkers, van verpleegsters en doktoren tot priesters en leraren, en in het bijzonder ook de strijdkrachten. “Een ander licht gaat schijnen: zondag begon ook Italië met Europa de grootste vaccinatiecampagne die de mens zich kan herinneren.”


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.