Jordaanse koning viert onafhankelijkheid

Vorsten

25-05-2019 19:43:00

Koning Abdullah van Jordanië heeft zaterdag samen met zijn gezin in het Cultuurpaleis van Amman de 73e verjaardag van de onafhankelijkheid gevierd. Op 25 mei 1946 namelijk ratificeerde het Jordaanse parlement het verdrag van Londen waarmee een einde kwam aan het Britse protectoraat over wat toen nog Transjordanië heette. Voortaan ging het land als zelfstandig koninkrijk verder.

Het koninklijk gezin, minus dochter prinses Iman, werd met militair ceremonieel verwelkomd bij het Cutuurpaleis. Na een inspectie van de erewacht leidde koning Abdullah het gezelschap naar binnen, waar verschillende toespraken werden gehouden en de koning ter ere van de onafhankelijkheidsdag onderscheidingen uitreikte.

De koning had zaterdagmorgen de bevolking via Twitter al gefeliciteerd met de feestdag. “Happy Independence Day aan elke Jordaanse man en vrouw die werkt aan het behoud van het land en zijn prestaties, waarvan de grondslagen zijn gelegd door onze ouders en grootouders, en die erop voortbouwen om de Jordaanse vlag voor altijd hoog te houden.”

Ook koningin Rania en kroonprins Hoessein deelden via sociale media hun vreugde en trots over de Jordaanse onafhankelijkheid.

Meer Andere Huizen