Keizer Naruhito bijna klaar met plechtigheden na troonsbestijging

ANP

2019-12-03 19:58:00

Keizer Naruhito is ruim zeven maanden na zijn troonsbestijging bijna aan het einde gekomen van het afwerken van alle verplichte plechtigheden die daarmee automatisch samenhangen.

De afgelopen weken heeft hij besteed aan het ‘melden’ aan de Shinto-goden en zijn voorgangers dat zijn inhuldiging en de bijbehorende Daijosaiceremonie hebben plaats gevonden. Dinsdag bezocht hij samen met keizerin Masako de graftombes van zijn overgrootvader keizer Taisho en van grootvader keizer Hirohito, die postuum keizer Showa wordt genoemd.

Ook daar berichtte het keizerspaar elk afzonderlijk over de eerdere plechtigheden, zoals ze dat ook deden bij de tombes van keizer Jimmu – volgens overlevering de eerste keizer van Japan -, keizer Komei en keizer Meiji, die Japan opende voor westerse invloeden.

Woensdag wacht keizer Naruhito en keizerin Masako nog de taak naar de keizerlijke heiligdommen te gaan op het terrein van het paleis en daar eer te betonen, ter afsluiting van de al op 1 mei begonnen reeks verplichtingen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek