Koning van Bhutan stuurt zijn broer naar Koeweit

Vorsten

2020-10-19 21:08:21

De nieuwe emir van Koeweit heeft daags voor hij een nieuwe zitting van het parlement opent condoleancebezoek gekregen uit het Himalaya-koninkrijk Bhutan. Koning Jigme Khesar stuurde zijn jongere broer prins Jigye Ugyen als persoonlijk afgevaardigde naar emir sjeik Nawaf om deelneming te betuigen met het overlijden van emir sjeik Sabah. Die stierf op 29 september in een Amerikaans ziekenhuis.

Prins Jigye Ugyen blijft twee dagen in Koeweit en werd anders dan eerdere bezoekers die op rouwbeklag kwamen niet ontvangen in de koninklijke lounge van het internationale vliegveld, maar in het Seif-paleis. De prins had brieven bij zich van zowel zijn broer de huidige koning, als van zijn vader de vorige koning van Bhutan. “Het volk van Bhutan is solidair met het volk van Koeweit in de rouw om de emir, die een ware vriend was van Bhutan”, aldus de boodschap.

Prins Jigye Ugyen had daarna ook een ontmoeting met de nieuwe kroonprins van Koeweit, sjeik Mishal, een broer van de overleden emir. Ook aan hem bracht hij condoleances over namens zijn broer en vader. Vervolgens stonden er ook gesprekken met de premier en de minister van Buitenlandse Zaken van de Golfstaat op de agenda.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek