‘Liechtensteinse prins schiet grootste beer van Europa dood’

Vorsten

2021-05-06 13:20:29

Een neef van de Liechtensteinse vorst Hans-Adam II zou in Roemenië op berenjacht zijn geweest en de grootste in Europa levende bruine beer hebben afgeschoten. De krant Liechtensteiner Vaterland bericht dat de jager, prins Emanuel, volgens verscheidene media en een Roemeense milieuorganisatie een speciale vergunning heeft bemachtigd om een zeldzame bruine beer af te schieten. Het Roemeense ministerie van Milieu heeft een onderzoek gelast. Net als elders is de zeldzame berensoort beschermd in het land en is het niet toegestaan erop te jagen.

Maar daar zijn uitzonderingen op volgens een zegsman van het ministerie. Wanneer het om een ‘probleembeer’ gaat die mensen in gevaar brengt of grote schade veroorzaakt, kan een vergunning worden afgegeven het dier te doden. Het is goed mogelijk dat de Liechtensteinse prins toestemming heeft gekregen speciaal dat dier af te schieten.

Volgens verhalen in media in Oostenrijk en Zwitserland heeft Emmanuel echter niet de ‘probleembeer’ geraakt, maar de verkeerde beer. In Roemenië zou een relatief kleine berin voor problemen zorgen. Prins Emanuel zou echter de 17 jaar oude en grootste beer in Europa, Arthur, hebben doodgeschoten. De gevaarlijke berin is nog steeds op pad in de wouden van Roemenië. De in de Oostenrijkse regio Stiermarken wonende prins had geen commentaar.


Meer Andere Huizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?