Prinses Latifa na aantal maanden weer in beeld

Vorsten

22-05-2021 17:58:37

Prinses Latifa al-Maktoum heeft voor de eerste keer in een aantal maanden een teken van leven gegeven. Op een foto, die in handen is van Sky News, is de dochter van de emir van Dubai te zien in een winkelcentrum.

De BBC publiceerde dit jaar videoboodschappen van de prinses. De 35-jarige Latifa zou die stiekem hebben opgenomen. Ze vertelde over haar gevangenschap in een villa in Dubai. Daar zou ze zijn opgesloten na een poging per boot naar het buitenland te vluchten.

Sindsdien was er niets meer van haar vernomen. Het kantoor van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten (OHCHR) noemde de beelden destijds “zeer zorgelijk videobewijs”. Het eiste snel duidelijkheid over de prinses van de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten.

De ambassade van de Emiraten benadrukte eerder dat Latifa thuis wordt verzorgd. Ze zou daar worden geholpen door haar familie en medische professionals. De berichtgeving over de prinses zou volgens de autoriteiten “geen recht doen aan de situatie waarin ze zich feitelijk bevindt”.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft