Thaise koning kan op vakantie

Vorsten

09-05-2019 17:48:00

De nieuw gekroonde Thaise koning Vajiralongkorn vertrekt naar verluidt vrijdag met vakantie naar Zwitserland en daarna naar zijn huis in Beieren. Dat meldden donderdag kritische volgers van het Thaise koningshuis. De koning brengt een groot deel van het jaar in Duitsland door.

Voor de koning zitten de werkzaamheden er voorlopig op na zijn kroning afgelopen zaterdag en de festiviteiten. Donderdag was hij op het koninklijk veld Sanam Luang eerst aanwezig bij de koninklijke ploegceremonie, waar heilige ossen na het ploegen van een stuk grond een indicatie geven van de komende rijstoogst.

De koning werd bij de plechtigheid, die begin jaren zestig weer in ere werd hersteld nadat koning Chulalongkorn die zo’n 150 jaar geleden had afgeschaft, vergezeld door zijn kersverse echtgenote koningin Suthida en oudste dochter prinses Bajrakitiyabha.

Rijst

Later op de dag woonde het drietal bij het Dusit paleis de voorbereidingen bij voor het kweken van de rijst die volgend jaar gebruikt kan worden om uit te strooien bij de ploegceremonie.

De dit jaar gebruikte rijst bleek bij de duizenden Thai die zich rond Sanam Luang hadden verzameld overigens zeer gewild. Na het vertrek van het koninklijk gezelschap ontstond er een stormloop op het omgeploegde stukje land, teneinde maar zoveel mogelijk van de van de koninklijke rijstvelden afkomstige korrels te bemachtigen.

Meer Andere Huizen