Tonga begraaft koningin-moeder

Vorsten

2017-03-01 10:51:00

Tonga heeft woensdag afscheid genomen van koningin-moeder Halaevalu Mata’aho. Op een grote draagbaar werd de met de nationale vlag bedekte kist met haar stoffelijk overschot van het koninklijk paleis naar de koninklijke begraafplaats gedragen. Langs de route stonden duizenden mensen om de koningin-moeder de laatste eer te bewijzen.

Voor het ondersteunen van de koninklijke katafalk waren duizend man aangewezen, die om beurten een stukje van de route het gevaarte droegen. De mannen waren afkomstig uit de zogenoemde ‘Kau Fata’, leden van de Free Wesleyan Church en ook familie van de vorige week zondag op 90-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Auckland overleden koningin-moeder.

De baar werd voorafgegaan door een militair escorte, waaraan ook militairen uit Australië en Nieuw-Zeeland deelnamen, en werd gevolgd door koning Tupou VI, koningin Nanasipau’u en andere leden van de koninklijke familie. De koningin-moeder werd begraven op de speciale begraafplaats – een groot veld met de koninklijke graftombes – in het hartje van de hoofdstad Nuku’alofa. Daar liggen ook haar man koning Tupou IV en zoon koning George Tupou V begraven.


Meer Andere Huizen