Albert en Paola betuigen steun aan noodlijdende muzieksector

Vorsten

2020-07-08 11:55:22

De gepensioneerde koning Albert van België en zijn vrouw koningin Paola hebben voor het eerst in lange tijd weer iets in hun publieke agenda staan. Donderdag wonen ze een concert bij in de kapel van het Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo, zo kondigt het Belgische hof woensdag aan.

Met hun komst willen Albert en Paola hun steun betuigen aan de muzieksector die door de coronacrisis zwaar is getroffen. Het concert wordt verzorgd door residerende artiesten en door Arnold Trio en Jonathan Fournel, met werk van Beethoven en Faur.

De 86-jarige Albert en Paola (82) lieten zich de afgelopen maanden vanwege de coronacrisis niet zien. Vorige week verschenen ze voor het eerst sinds februari weer in het openbaar met zoon koning Filip, schoondochter koningin Mathilde en zijn kleinkinderen in de Ardennen. De Belgische royals maakten toen een wandeling door de natuur.


Meer België

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.