Filip speecht over vluchtelingencrisis

Vorsten

28-01-2016 14:49:00

BRUSSEL – België moet blijven streven naar een evenwicht tussen solidariteit, de opvangcapaciteit van vluchtelingen en de wederzijdse wil tot integratie. Dat zei de Belgische koning Filip donderdag tijdens een toespraak.

De koning wees erop dat het aantal vluchtelingen en migranten elk jaar toeneemt. “In die context heeft ons land zijn verantwoordelijkheid genomen”, aldus het staatshoofd. De toespraak was volgens persbureau Belga gericht aan vertegenwoordigers van verschillende autoriteiten in België. Ongeveer vijfhonderd mensen waren aanwezig. Van de koninklijke familie waren ook prinses Astrid en prins Lorenz bij de toespraak. Ook koning Albert en koningin Paola en prins Laurent en prinses Claire kregen een uitnodiging in de bus, maar zij waren er niet bij.

Filip besteedde in zijn toespraak ook aandacht aan de Europese Unie en aan het Klimaatakkoord. Aan het einde sprak hij nog even over technologische vooruitgang. Filip zei dat het belangrijk is dat mensen kiezen voor vernieuwingen die een echte verbetering inhouden voor de mens en die de samenhang binnen de samenleving bevorderen.

Meer België