Koning Filip ‘maakt schoon’ tijdens werkbezoek aan Denemarken

Vorsten

26-10-2021 17:41:04

Koning Filip is dinsdag tijdens zijn werkbezoek aan Denemarken ook ‘aan het werk’ gezet. De Belgische vorst mocht tijdens een rondleiding door het hoofdkantoor van farmaceutisch bedrijf Novo Nordisk in Kopenhagen een VR-bril uitproberen. Hiermee voelde het voor Filip alsof hij aan het schoonmaken was.

Royaltyverslaggever Wim Dehandschutter, die met de koning is meegereisd, deelt op Twitter een filmpje waarop Filip met een bril op handbewegingen maakt. “Hier maakt hij zogezegd deurklink schoon met ontsmettingsmiddel. (Publiek kan op groot scherm volgen wat koning in bril ziet.)”, aldus Dehandschutter.

De koning is dinsdag aangekomen voor een tweedaags bezoek. Hij is de dag begonnen op het ministerie van Werkgelegenheid. Ook stond een bezoek op het programma aan het stadhuis van Gladsaxe, een gemeente dicht bij Kopenhagen. De dag wordt afgesloten met een diner met onder anderen vertegenwoordigers van de academische wereld.

Woensdag treffen Filip en de Belgische ministers die hem tijdens het werkbezoek vergezellen mensen van de Deense regering.

Meer België