Mathilde verwacht volgend jaar extra gemotiveerde kandidaten

Vorsten

2020-05-25 11:02:13

De Belgische koningin Mathilde vindt het enorm jammer dat de Koningin Elisabethwedstrijd dit jaar vanwege de coronacrisis niet kan doorgaan. Niet alleen voor de deelnemers maar ook voor het publiek, zegt ze in een interview met de VRT.

“Maar uitstel is geen afstel. En het gemis dat het grote publiek kan ervaren is toch een goed teken voor de toekomst”, vindt Mathilde, al jaren beschermvrouwe van het concours. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het jaar 2021 rond piano een succesvol jaar zal zijn.”

“Het wegvallen van de wedstrijd kan misschien vergeleken worden met het wegvallen van de Olympische Spelen voor de atleten,” zegt ze ook. “De kandidaten bereiden zich hard voor een belangrijk doel voor en dan valt dat doel weg. Maar ik ben er zeker van dat alle deelnemers volgend jaar terugkomen met nog meer motivatie.”

De VRT besteedt deze week ondanks dat het feest niet doorgaat op radio, tv en online extra aandacht aan de Koningin Elisabethwedstrijd. Mathilde roept haar landgenoten op om de programma’s te volgen. “Cultuur kan echt een troef zijn in de strijd tegen eenzaamheid in deze moeilijke tijden. Laten we echt deelnemen aan de programma’s rond klassieke muziek die worden geprogrammeerd volgende week op verschillende zenders”, besluit ze.


Meer België

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt