Prinses Elisabeth blij met verjaardagswensen

Vorsten

25-10-2020 12:25:27

De Belgische prinses Elisabeth heeft via sociale media haar dank geuit voor de gelukwensen die ze mocht ontvangen ter gelegenheid van haar negentiende verjaardag zondag. Het Belgische hof liet het bedankje vergezeld gaan door een foto van de recente militaire training van de hertogin van Brabant, zoals de officiële titel van de toekomstige troonopvolger luidt.

Prinses Elisabeth, oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, volgt sinds eind augustus een opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. “Het is voor ons een eer om haar bij ons te hebben, maar we behandelen haar gewoon zoals elke andere leerling”, zei een begeleider van de eerstejaars eerder dit jaar tegen de VRT.

Vorige maand kreeg Elisabeth uit handen van haar vader de blauwe baret uitgereikt en de koninklijke familie was begin deze maand op het kletsnatte Esplanadeplein van het Jubelpark in Brussel ook aanwezig bij de plechtige intrede en opening van het academisch jaar van de Koninklijke Militaire School. Daar defileerde de kadet ‘Van België’ voor haar ouders en grootouders.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord