Carlos Hugo herdacht in basiliek Parma

Vorsten

18-08-2018 11:29:00

In de ‘Basilica Magistrale Constantiniana di Santa Maria della Steccata’ in het Italiaanse Parma is zaterdagmorgen een mis gelezen ter nagedachtenis aan prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Hij overleed acht jaar geleden in Barcelona. De graftombe van de ex-echtgenoot van prinses Irene bevindt zich in de crypte van de basiliek.

In de kerk wordt elk jaar een mis gelezen ter ere van Carlos Hugo. De kerk is de thuishaven van de Constantijnse ridderorde van Parma, één van de dynastieke orden van het koninklijke- en hertogelijke huis Bourbon-Parma, waar Carlos Hugo als titulair hertog van Parma en Piacenza aan het hoofd stond. Zijn oudste zoon prins Carlos heeft die functie in 2010 overgenomen.

Eind september wordt prins Carlos met zijn familie in Parma en Piacenza verwacht voor activiteiten die te maken hebben met de ridderorden die tegenwoordig vooral een sociaal-culturele functie hebben in de voormalige hertogdommen.


Meer Bourbon-Parma

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.