Prins Carlos dit jaar niet naar Parma en Piacenza

Vorsten

07-09-2020 15:13:18

Prins Carlos de Bourbon de Parme en zijn familie zullen dit jaar niet naar Parma en Piacenza reizen voor de jaarlijkse bijeenkomsten rond de aloude hertogelijke ridderorden. Die gaan vanwege de coronapandemie en de gevolgen daarvan niet door.

Ook de geplande herdenking van de tiende sterfdag van prins Carlos Hugo en het bezoek aan diens graf in de crypte van de ‘Basilica Magistrale Constantiniana di Santa Maria della Steccata’ gaan niet door, zo liet een woordvoerder van de familie maandag desgevraagd weten aan het ANP.

Prins Carlos – sinds het overlijden van zijn vader in 2010 hoofd van het vorstenhuis Bourbon-Parma en in naam hertog van Parma en Piacenza – gaat elk jaar aan het einde van september enkele dagen naar deze Italiaanse steden om deel te nemen aan bijeenkomsten die in het kader staan van hun vroegere vorstelijke historie. Ook echtgenote Annemarie en broer prins Jaime met zijn vrouw Viktória zijn doorgaans aanwezig.

Dit jaar was het de bedoeling van prins Carlos om met het hele gezin te gaan, maar de coronacrisis gooide al snel roet in het eten. Parma en Piacenza liggen in het gebied dat dit voorjaar sterk is getroffen door het virus en het leek niet verstandig om nu samenkomsten te organiseren. Niet in de kerk en niet voor de verlening van ridderorden of voor een liefdadigheidsgala. Bezoeken aan Spanje en Frankrijk zijn eveneens uitgesteld vanwege de reisbeperkingen en steeds weer wisselende coronamaatregelen.

Meer Bourbon-Parma