Deens hof lanceert virtuele kerstkalender

Vorsten

02-12-2020 13:43:50

Het Deense hof belooft zeer actief te zijn op sociale media tijdens de feestdagen. Ze hebben een virtuele kerstkalender gelanceerd op Instagram, waarop sinds dinsdag dagelijks tot aan kerstavond een kerstverhaal verschijnt.

Het is de vijfde keer dat de Denen een kerstverhaal presenteren en ook dit jaar figureren de handgemaakte elfjes van koningin Margrethe. De kalender vertelt het verhaal van een avontuur van de dochter van de kerstman. Zij is op zoek naar twee verloren familieleden in het koninkrijk, die al honderd jaar geen kerst hebben gevierd met de familie.

De twee verloren familieleden zijn het laatst gezien op de Faeröer Eilanden en in Groenland, maar al jaren onvindbaar. Het verhaal belooft volgens het hof een ontmoeting te zijn tussen de kersttradities van Denemarken, de Faeröer Eilanden en Groenland. Het verhaal wordt daarom ook in het Deens, Faeröers en Groenlands gedeeld op Instagram.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.