Frederik en Mary bij finale songfestival

Vorsten

11-05-2014 09:21:00

KOPENHAGEN – De Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary hebben zaterdagavond in Kopenhagen de finale van het Eurovisiesongfestival bijgewoond. De koninklijke gasten betraden de B&W Hallerne in de Deense hoofdstad over een feestelijke rode loper.

De eerste vips van het muzikale festijn arriveerden al vroeg in de avond bij de hal. Onder de aanwezigen waren componist Bent Fabricius-Bjerre, artiesten Birthe Kjær, Ida Corr, Kirsten Siggaard, Keld Heick en acteur Nikolaj Coster-Waldau. Ook de Deense minister-president Helle Thorning-Schmidt, enkele parlementsleden, ministers en de burgemeester van Kopenhagen betraden de loper. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary gingen rond 20.30 uur als laatsten de zaal in.

Mary nam donderdag ook al een kijkje bij het songfestival. Samen met haar kinderen prins Christian (8) en prinses Isabella (6) bezocht ze de repetitie voor de tweede halve finale. Prins Christian ontmoette er de Deense zanger Basim, die tijdens de finale met zijn liedje Cliche Love Song 72 punten vergaarde.


Meer Denemarken