Frederik ziet ‘fantastisch einde’ voor Denemarken op Spelen

Vorsten

07-08-2021 17:31:37

Kroonprins Frederik van Denemarken heeft ook op de voorlaatste dag van de Olympische Spelen in Tokio de armen in de lucht kunnen steken. Hij zag zijn landgenoten Lasse Norman Hansen en Michael Mørkøv op de wielerbaan naar het goud racen op het onderdeel koppelkoers.

“De Olympische Spelen naderen nu hun einde maar wat een fantastisch einde voor Denemarken”, schrijft Frederik op Instagram. Behalve het goud werd er ook zilver gepakt door de handbalheren. “Goud en zilver op dezelfde dag.”

Na hun gouden race belde Frederik Hansen en Mørkøv op om hen persoonlijk te feliciteren, zoals hij dat altijd doet na het binnenhalen van een medaille. Mørkøv noemde het in Deense media een ontroerend moment. “Dit is het telefoontje waar elke atleet van droomt”, zei hij. “Kroonprins Frederik is altijd een enorme inspiratie voor mij geweest. Mijn zoon is zelfs naar hem vernoemd. Ik denk dat hij een fantastisch rolmodel is voor Denemarken.”

De kroonprins liet afgelopen week weten erg uit te kijken naar deze zaterdag omdat de Deense handbalmannen hun olympische titel zouden verdedigen. Dat er geen goud volgde, is volgens hem niet erg. Frederik heeft evengoed genoten van “een geweldig toernooi”. “Jullie hebben dapper gevochten! Ook al werd het deze keer geen goud, jullie mogen trots zijn met deze prestatie!”


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.