Kroonprins Frederik in oktober op handelsmissie naar IJsland

Vorsten

27-09-2021 15:16:18

De Deense kroonprins Frederik reist over twee weken af naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Bij het bezoek staat de overgang naar duurzame energieoplossingen centraal. Frederik krijgt gezelschap van een handelsdelegatie van Deense bedrijven en organisaties.

Op de planning staat onder andere een bezoek aan de energiecentrale van Orkuveita Reykjavikur en aan een inspectieschip in de haven van de stad. De president van IJsland, Guðni Th. Jóhannesson, en de minister van Buitenlandse Zaken, Jeppe Kofod, zijn daar ook bij. Ook gaat het gezelschap langs bij het ministerie van Industrie en Innovatie, maakte het Deense koningshuis maandag bekend. Het doel van het bezoek is om de samenwerking tussen Denemarken en IJsland op het gebied van groene en duurzame oplossingen te versterken.

Het bezoek aan IJsland op 12 en 13 oktober is de eerste fysieke officiële buitenlandse trip van Frederik na zijn bezoek aan Frankrijk in 2019. In november zouden hij en kroonprinses Mary op handelsmissie naar Nederland komen maar als gevolg van de coronacrisis werd dat eerst uitgesteld en later digitaal gehouden.


Meer Denemarken