Kroonprinses Mary bezoekt Ethiopië

Vorsten

2015-02-16 04:10:00

ADDIS ABEBA – Ethiopië krijgt voor de tweede keer in iets meer dan een jaar koninklijk bezoek uit Denemarken. Kroonprinses Mary treedt de komende dagen in de voetsporen van haar schoonzus prinses Marie die vorig jaar een vijfdaags werkbezoek aan het Afrikaanse land bracht om te kijken naar het werk van de Deense ontwikkelingsorganisatie DanAaid.

De reis van kroonprinses Mary richt zich op de gezondheid en rechten van vrouwen en kinderen, met name in humanitaire noodsituaties, en op vrouwenbesnijdenis. Mary stelt dat niet alleen aan de orde. Mogens Jensens, de Deense minister van ontwikkelingssamenwerking, vergezelt haar tijdens het driedaagse bezoek dat maandag begint in Addis Abeba. Vorig jaar maakten ze samen een soortgelijke reis naar Zuid-Afrika.

Op de agenda staan tal van ontmoetingen met vertegenwoordigers van internationale en maatschappelijke organisaties die werkzaam zijn in Ethiopië. In de gesprekken worden de problemen die met name vrouwen hebben, aangekaart. Ook wordt er gepraat met Ethiopische vrouwelijke ondernemers.


Meer Denemarken