Margrethe alleen op schip voor streekbezoek

Vorsten

2016-05-31 15:45:00

De Deense koningin Margrethe staat er bij deze week bij de traditionele zomertocht met het koningsschip Dannebrog alleen voor. Voor het eerst blijft prins Henrik thuis. Margrethe heeft het reisprogramma dan ook aangepast. Voorheen werden de taken bij zo’n streekbezoek verdeeld, nu trekt de koningin er per gemeente twee dagen voor uit.

Eerste pleisterplaats is woensdag de gemeente Lolland, op het gelijknamige eiland dat in grootte het vierde is van Denemarken. Het koninklijke schip legt als eerste aan in Nakskov dat dit jaar zijn 750-jarig bestaan viert. Er is een druk dagprogramma dat wordt besloten met een receptie aan boord van Dannebrog. De volgende dag is Margrethe, die aan boord slaapt, in Maribo. Dat viert zijn 600-jarig bestaan.

Donderdag aan het begin van de middag scheept de koningin zich in voor de vaartocht naar Varde, aan de westkust van Denemarken. Ook daar is een tweedaags programma opgezet. Prins Henrik, die begin dit jaar met pensioen ging, zit niet helemaal stil. Donderdagavond is hij aanwezig bij een concert van het Kopenhagens jongenskoor.


Meer Denemarken

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt